Hoe werkt de diode laser?

De diode laserbehandeling is pijnloos, geschikt voor alle huidtypen en vrijwel alle haartypes. De meeste personen zijn na 6 tot 10 behandelingen nagenoeg volledig van hun ongewenste haargroei af.

In tegenstelling tot andere apparaten werkt de diode laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt.

Doordat de laserkop een constant koelende werking heeft, ervaart men geen pijn. 

Het licht van de laser wordt door het pigment van de haar geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de haarfollikel. Door de innovatieve eigenschappen van de diode laser kunnen we nu ook lichtere haren en een donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat deze laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje aantast. Zo zorgt de laser dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.

Het effect is zichtbaar na 2 tot 4 weken, een deel van de behandelde haren laten los waardoor er onbehaarde plekken ontstaan. 

Het is noodzakelijk om minimaal 1 week voor en na de behandeling niet te zonnen/zonnebanken. Dit om te voorkomen dat uw huid zich na de behandeling gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken ( hyperpigmentatie ). Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen, is het advies gebruik te maken van zonnebrandcrème met een beschermingsfactor hoger dan SPF 30. 

De haarzakjes die effectief zijn behandeld, kunnen geen haartje meer produceren. U mag uitgaan van 90% haar reductie. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen. Deze kunnen wakker worden in een later stadium door hormonen, dus bijvoorbeeld een zwangerschap, menopauze of het gebruik van medicijnen. Mocht de beharing terugkeren is deze in een lichtere dichtheid en heb je slecht een onderhoudsbeurt nodig. 

Voor de behandeling mag je 4 tot 6 weken niet waxen of harsen, aangezien de haarzakjes aanwezig moeten zijn. Scheren mag wel. Op de dag van de eerste behandeling kom je ongeschoren zodat het te behandelen gebied beoordeeld kan worden, daarnaast wordt er een foto gemaakt om het resultaat te kunnen vergelijken. 

Wil je een gratis en vrijblijvende intake? Bel dan snel!